Home - Omgeving - Nieuws - Gastenreacties - Reserveren

Vlak naast de Hondsrug ligt het dorpje Eexterzandvoort, in het Hunzedal. Hier vindt u rust en ruimte, mooie natuurgebieden zoals de Breevenen, de Elzemaat (herstel van de oorspronkelijke loop van het riviertje de Hunze) en de bossen van Gieten en Borger.  Er zijn diverse wandel- en fietsroutes aanwezig, ook kunt u kanoën op de Hunze  en het Boomkroonpad bezoeken.
De fietsroute nr. 6 van Het Drentse Landschap gaat door Eexterzandvoort.
Verder kunt u de bewegwijzerde ANWB fietsroutes fietsen, zoals de Drentsche Aa, de Roldertorenroute en de Hunzeroute. Een kopie van deze fietsroutes is aanwezig in de B&B.

Door de NS is een tweedaagse wandeling uitgezet van Gieten naar Emmen, de Hunzedalroute. De route en informatie kunt u gratis downloaden van www.eropuit.nl/wandelen.

Wandelroutes en fietsroutes kunt u gratis downloaden op de smartphone of tablet via de website van Het Drentse Landschap:  www.eindjeomindrenthe.nl. Enkele routes kunt u online met GPS volgen.

Meer informatie over wat er te doen valt en te zien is in de omgeving vindt u terug op o.a. de volgende websites:
www.oostermoer.nl
www.drenthe.nl/locaties/701272066/hunzevallei
www.breelandrecreatie.nl
www.drentslandschap.nl/downloadfiles/f-hunzedal.pdf
www.drentscheaa.nl
www.staatsbosbeheer.nl (kijk bij Gieten/Borger)

De volgens restaurants zijn een aanrader:
Pizzeria La Bella Storia in Gieten,  Bij Jaap in Assen (www.bij-jaap.nl) of Rikus in Eext (www.rikusindrente.nl). Wilt u een avond lang uitgebreid dineren, dan is De Vlindertuin in Zuidlaren een goede keuze (www.restaurant-devlindertuin.nl, 1 Michelinster) of De Loohoeve in Schoonloo www.deloohoeve.nl (1 Michelinster). Kijk voor meer informatie op de websites.

De steden Groningen (25 autominuten) en Assen (20 autominuten) zijn ook een bezoekje waard, ga bijvoorbeeld naar het Groninger Museum of bezoek het Drents Museum. In Emmen (30 autominuten) kunt u  Wildlands Adventure Zoo Emmen bezoeken.

www.Drentsmuseum.nl
www.Groningermuseum.nl
www.dierenparkemmen.nl

De Drentsche Aa is één van de visitekaartjes van Drenthe. Het is vooral bekend om zijn natuurschoon en de uitgebreide recreatieve mogelijkheden op het gebied van fietsen, wandelen en vissen. Ondanks de landbouw en vele dorpen in de buurt hebben de beken hun oorspronkelijke meanderende karakter behouden. We vinden het natuurgebied in de driehoek Assen-Gieten-Glimmen.